среда, 24. март 2010.



A BOR IS AZ EGYETLEN KÜLFÖLDI MŰEMLÉK KÖLTŐ Ebben a részben SZERB

Bronz magyar költő Radnóti Miklós harmadik alkalommal Bor.
Megkezdte előkészületeit a megünneplése 100 éves  születési Miklós Radnotija


A tó partján Bor 1979 elhelyezett egy emlékmű a magyar költő Radnóti Miklós, aki a végén 1944,   a rab dolgozik Bor rudmniku.
A   szoba ovekovečio   versek, hogy megjelent a gyűjteménye   Bor BELEŽNICA.Poslednje  Radnóti nap az élet egy dal azonosítják az emberi tragédia az élet:
A mi   frkće utálatosságok halált, korhadt halottak élnek zavidele seni.dok az asztalra egy pohár mérges penny ...
Mielőtt költözött Bora novemberében  1944 erőltetett menet, a többi fogva tartottak Magyarországon, a fejlécben VENDÉGKÖNYVE több nyelven, többek között a szerb-horvát, írta :
Ez a notebook tartalmaz verseket magyar költő, Radnóti Mikloša.On kereső kéri, hogy küldjön egy szöveget címre sveučilišnog professzor...
E-mail címe és neve, a professzor részben eltávolították, és egy oldal Borski FEHÉR \ Nizza.
De az üzenet található a hátsó zsebében a meggyilkolt Radnotija két A később,amikor a a szerv eshumirano..Ő a azt bizonyíték hogy a  költő Radnóti érkezett csak -hoz Abde.ahol a  8. November 1944.A ölt,A a Magyar vojnika.A folytat vele a reményben, hogy majd még jön vissza, a legjobb bizonyíték a dal stihoivi LEVÉL ZENI ,


 akik lebegnek por svetlu.
Pojavljujem a pillanatra, és eltűnik .. .. kušam féltékenyen, és te nem szeretsz engem .. Részletesen Gondolom pusztítást siket, süket, kiáltotta, mert a csend kiabált a fülembe, de a válasz, hogy ez nem a háború smamljene Szerbia, míg te távol..   
                                                                                                                                                                                                                                                Hogy  volt 1979 és közzétett bizonyítékok állandó súlyos   büntetőjogi life bori alatt   a második világháború rata.Zato neki   a Boran és visszafizetett egy csodálatos emléket a munkát a magyar szobrászművész Imre Varge.Spomenik került közel az a hely   , ahol volt egy   kunyhó a   tó Bor . Akár 3o. szeptember   2001-ben a   találkozóhelye   is  költő és a Balkánon, aki   eljött, hogy imádják senima tragédiaíró költő., ha összehasonlítjuk az   Ivan Goran Kovacic
A vadászoknak azonban a réz forrásai az emlékmű súlya 480 kilograama, lop, és át a régi pék. Így, az első és egyetlen   emlékmű egy külföldi költő, ebben a részben a szerb, a bori tó eltűnt, és elmentem egy magán öntödei.
Kezdeményezésére a költő   és műfordító Stefan Bora Molnár emlékmű újra öntött és elé   az egészségügyi Bor.
ÚjRégi, az emlékmű most   próbál 44o kiló és költség 40.000 Ft.
Így, a magyar költő, most, bronz   Radnóti Miklós harmadik alkalommal   , de jött a város állandó bakara.I szinte semmilyen külföldi delegáció, különösen   Magyarországon   , amit nem látogat a szobor feküdt cveeće Radniotiju.
Idiuće Magyarországon fogja jelezni 100 születésének e   nagyszerű alkalomból a Bor pesnika.Tim teszik közzé az első gyűjtemény pesnaama Miklós Radnotija pogány üdvözlés. folytatott tárgyalások során a   szerzői jogok tulajdonosainak a Madjarskoj.Mikloševa, felesége Fanny, hogy az általa fordított   több natolgijskih dalok, meghalt a 99 év az élet néhány hónappal ezelőtt, azt mondták, a   Steve Molnar, fordító.