петак, 21. мај 2010.


radio bor  31.12.1969----22.5.2010.godine.


ZABORAVLJENI    !!!!



31.12.1969.godine u 12 sati,
 OVDE RADIO BOR!


NAJVERNIJI HRONIČAR ISTORIJE TIMOČKE KRAJINE

Još uvek u sastavu Javnog preduzeća ŠRIF čiji je osnivač opština Bor



 Radio Bor je počeo da emituje program 31.decembra 1969.godine, za osam opština jugoistočne Srbije, preko srednjetalasnog predajnika snage 10 kw i na UKT programu.Period od blizu 4o godina ,je toliko dug, da bi se moglo reći da je ovo jedna od najstarijih radio stanica ,posle Radio Beograda i Niša,koja je hroničar vremena kroz koje smo prošli i prolazimo.

Osnivač je bio Rudarsko topioničarski basen Bor,a programska koncepcija,kao i pokrivenos signalom regionalnog je značaja.Današnji osnivač je Skupština opštine Bor.

Ima i najbogatiju fonoteku sa blizu 100.000 ploča,kaseta,traka i drugiuh nosača zvuka, 2 studija, i 20 novinara i tehničara.

Danas Radio Bor radi u sastavu Javnog prduzeća ŠTAMPA,RADIO I FILM,medijske kuće sa tradicijom,koja je osnovana zahvaljujući listu KOLEKTIV pre 6o godina.

Ukorak sa vremenom osnovana su i elektronska glasila ,tako da pored radija,danas u ovoj kući se emituje i televizijski program. I ima 50 radnika.
Program se emituje,svakodnevno 365 dana u godini, 24 sata dnevno na talasnoj dužini 91,7 megaherca,čujnost se prostire na blizu 9.000 kilometara kvadratnih.
Prosečan  dnevni broj slušalaca blizu 120.000 .

Radio Bor i Televizija Bor odlukom Republičke radiodifuzne agencije juna 2007.godine dobili su regionalne frekvencije,za područje opština :Bor,Zaječar,Negotin, Boljevac,Žagubica,Knjaževac,Majadanpek Kladovo.

U sastavu JP ŠRIF,kao posebne celine,postoje tehnička služba,marketing,zajednički poslovi i finansijska služba,kao podrška realizaciji programa radio i televiziji Bor.
Dva elektronska glasila ŠRIFA su jedina glasila u Timočkoj krajini koja još uvek nisu privatizovana,i svoj 4o rodjendan radio Bor dočekuje kao društveno preduzeće.

Kakava će dalja sudbina ove najstarije medijske kuće u jugoistočnoj Srbiji biti videće se u 2009.godini.






bio je to radio  BOR!!!!!!
22.5.2010.
OD DANAS RADIO BOR NE EMITUJE   PROGRAM!!!!!