уторак, 5. јул 2011.

ZLOT Dom uspavane lepotice zatvoren MOTEL ZLOTSKE PEĆINE ZATVOREN ZA POSETIOCE PET GODINA MOTEL JE BIO I PESNIČKI DOM I ove turističke sezone motel ZLOTSKE PEĆINE zatvoren za posetioce Samo najavljeni I probranio gosti mogli su da posete najlepši prirodni dragulj,za koji kažu stručnjaci da je još uvek u velikom snu. Po dužini hodnika I lepoti stalaktita I stalagmita zlotske pećine spadaju u najlepše u Evropi. Zemljoradničkoj zadruzi u Zlotu,nije dozvoljeno da otvori Motel jer nije više vlasnik ovog objekta.Dok se imovinsko pravni odnosi ne srede,vrata su zatorena. Ovaj turistički objekat svojataju Zemljoradnička zadruga,Turistički savez opštine Bor I Srbija šume. Samo putnici namernici I zaljubljenici u speleologiju,tek posle najave mogu posetiti VERNJIKICU I LAZAREVU PEĆINU I uživati u lepoti I čarima pećina. Djačke ekskrzije,takodje moraju da imaju posebnu najavu za dolazak. A do pre nekoliko godina,ovo je bio najposećeniji turistički objekat u borskoj opštini. Pet godina je bio I Pesnički dom,književnika Srbije I Balkana. O tome svedoči I tabla sa imenima pesnika učesnika Prve svesrpske književne kolonije u Zlotu., na zidu motela. U ovom motelu po deset dana ,pored pesnika iz Srbije,ovde su boravili pesnici iz Ukrajine,Rumunije,Švedske,Engleske,Makedonije,Republike Srpske… Jon Mirt


ZLOT
Dom uspavane lepotice zatvoren
MOTEL ZLOTSKE PEĆINE ZATVOREN ZA POSETIOCE
PET GODINA  MOTEL JE  BIO I PESNIČKI DOM

I ove turističke sezone  motel ZLOTSKE PEĆINE zatvoren za posetioce
Samo  najavljeni I probranio gosti mogli su da posete  najlepši prirodni dragulj,za koji kažu stručnjaci da je još uvek u velikom  snu.
Po dužini hodnika I lepoti stalaktita I  stalagmita zlotske pećine spadaju u najlepše u Evropi.
Zemljoradničkoj  zadruzi   u Zlotu,nije dozvoljeno da otvori Motel jer  nije više vlasnik  ovog objekta.Dok se  imovinsko pravni odnosi ne srede,vrata su zatorena.
Ovaj  turistički objekat svojataju Zemljoradnička zadruga,Turistički savez opštine Bor I Srbija šume.
Samo putnici namernici I zaljubljenici u speleologiju,tek posle najave mogu posetiti VERNJIKICU I LAZAREVU PEĆINU  I uživati u lepoti I čarima  pećina.
Djačke   ekskrzije,takodje moraju da imaju posebnu najavu za dolazak.
A do pre nekoliko godina,ovo je bio najposećeniji  turistički objekat u borskoj opštini.
Pet godina je bio I  Pesnički dom,književnika  Srbije I Balkana.
O tome svedoči I tabla sa imenima pesnika učesnika Prve svesrpske književne kolonije u Zlotu., na  zidu motela.
U ovom motelu po deset dana  ,pored pesnika iz Srbije,ovde su boravili pesnici iz Ukrajine,Rumunije,Švedske,Engleske,Makedonije,Republike Srpske…

Jon Mirt