четвртак, 8. фебруар 2018.

feljton
            REKLA-KAZALA
14..... .. KOMENTARI NA FELJTON..

                           DRUGI PIŠU


........1...PIŠČE, I OVO MOŽE DA BUDE  REKLA- KAZALA,ALI JE SVE ISTINITO  I ONDA  STAVI POD ONO  DRUGI PIŠU..I EVO AKO NISI ZNAO  I OVO PIŠU:


KADA JE  ARHEOLOG SREJOVIĆ PRONAŠO JEDINSTVENI I MONUMENTALNI MOZAIK,,DIONISA,, I JOŠ,,LAVIRINT,, ON JE ISEKAO I POSLAO  VRHOVNIM VLASTIMA U ZNAK PAŽNJE, ONI SU MU ODMA  UZVRATILI TAKO ŠTO SU   POKLONE  NAZVALI
,, DRAGOSLAVLJEV DIONIS,, I  ,,SREJOVIĆEV LAVIRINT,, I ČAK SU   GALERIJEVU GLAVU NADENULI IMENOM,, SREJOVIĆEVA GLAVA,,!. TEK  TOLIKO  DA  ZNAŠ DA NIJE SVE  REKLA-KAZALA.. TVOJ REDOVNI ČITALAC.


 







Galerije (Gaj Galerije Valeriji Maksimijan Avgust)

Rođen u Feliks Romulijani (Gamzigrad) oko 260. godine. Vladao je od 305. do 311. godine uz Konstancija, Severa, Konstantina i Likinija. Podigao je Feliks Romulijanu u blizini današnjeg Zaječara.











    

 DRUGI PIŠU .
2......

,,ako nisi znao sve o srejoviću,književniče, evo i ovo da znaš, i molim te objavi to... reci drugi pišu...to ti je tekst iz portala vodič kroz ge.. srbiju i time će biti otklonjena sva dilema, oko njegove životne tajne... tvoj redovni čitalac..za sada samo anonimni,izvini.............
...
Kao dečak, kako je i sam kasnije priznavao, bio je socijalno neprilagođen, više se isticala „opredeljenost za neobične stvari, za rituale okrenut nečemu što ne predstavlja stvarni život“. Sa 16 godina spoznao je svoju „drugu stranu“. Između njega i njegovog prijatelja rođena je platonska ljubav koje se kasnije rado sećao kao prave mladalačke posvećenosti.
Odlazak na studije bio je prekretnica u njegovom životu. Odlazak iz provincije u veliki grad otvarao je mnoge mogućnosti, kako na emotivnom tako i na planu njegove buduće karijere. Tu je upoznao nove prijatelje, uglavnom prijateljice, za koje se zauvek vezao. Tu doživljava i svoju veliku ljubav i pošto je u idiličnoj vezi proveo skoro dve godine, odlazi na kraći studijski boravak u Atinu dok je njegov partner u istom periodu otišao u Pariz. Sam priča kako su pisali jedan drugom i po tri-četiri ljubavna pisma dnevno, koja su jedina ostala sačuvana u njegovoj nevelikoj zaostavštini. Ali kada su se ponovo našli u Beogradu, ali stvari su zbog nečeg krenule nizbrdo, izbio je skandal i to je razbilo i njegov unutrašnji mir i krug ljudi među kojima se kretao. Bila je to druga i poslednja njegova emotivna veza.