среда, 2. јануар 2019.

UNIVERZUMM:




FELJTON 

  
       SREDJIVANJE DNEVNIKA  III        
      СРЕЂИВАЊЕ  ДНЕВНИКА 3






 





           20.         ДИЈАЛОГ

У себи ходам без циља
данима,
а не померам се,
сопствени траг је помрчина.
Станем ли,
стаћу заувек.
Нећу да чујем себе,
нећу да видим ни да чујем тебе.
Проклињан и заборављен,
 ланцима свезан.
Слављен и слободан,
а гладан и јадан.
Бауљам, гмижем.
Ако се померим,
убио сам себе у себи.
И тебе и себе већ одавно
тражим без трага.
Без трага како,
да препознам тебе.
Помери се, проговори,
или ми се уклони.

Ни данас не знам када сам ова слова  наређао и када сам  водио овај дијалог. Само осећам  да са овим словима овако разговарам, целог живота.
Знам и да сам пре 20 година  у склоништу  99, убеђивао себе да се ипак покренем. Ћутао сам, као и сада, ни да се померим, а као да сам убио себе у себи  Али, зашто сам то чинио и коме сам ја то поручивао, претио, молио, ни  сада не знам.
Ова  слова ми  још увек у меморији мога мозга воде овај дијалог и недају мира,  остављају  чудне трагове, а неће ни да се уклоне, да ми направе места, да се померим, и тако поклоним животу...
Па зато и  оволико моје  ређање слова у преко 2о књига, али никако да се  пронађу она права, да  се  ипак нешто покрене. Можда,  омаловажавам или прецењујем себе.
Можда, су права слова одавно наређана. Можда, су баш ту , али их ја не примећујем, зато остављам  да,  то  поштовани  читаоче, ти сам одлучиш и да ме тако   спасиш  одговорноси од моје  агоније и вечите тражње да се  за сва  збивања слова ова веродостојно  наслажу и да се овај  дијалог, паника ,или агонија када  нешто   треба рећи за ширу јавност тако добро заврши........