четвртак, 17. јануар 2019.






 FELJTON 

  
                             SREDJIVANJE DNEVNIKA  III    
               СРЕЂИВАЊЕ  ДНЕВНИКА 3 





33.      После годину дана снимања на борском језеру  премијера у Бору
          С.О.С.- СПАСИТЕ НАШЕ ДУШЕ У БИОСКОПУ ЗВЕЗДА
          Статисти  били Борани

Борани  ће,у биоскопу  ЗВЕЗДА, 13.новембра имати прилику да премијерно виде филм С.О.С  - Спасите наше душе, режисера Слободана Шијана, који је  прошле године, 20 дана  сниман на  борском језеру.Сценарио је уз помоћ Слободана Шијана написао Милош Радовић.
Радња филма, дешава се  1991.године у хотелу ЈЕЗЕРО на граници између  Србије и Хрватске, где се одржава завршна манифестација избор најплеменитијег подвига године.Приче се одвијају паралелно на више нивоа,преплићу  се трагичне и комичне   судбине   шест племенитих и храбрих јунака. Док је у позадини целе приче једна трагедија народа  која најављује  грађански рат у бившој Југославији.
Главне роле овог занимљивог филма играју : Лазар Ристовски,Драган Бјелогрлић,Катарина Радивојевић, Вук Костић,Славко Штимац, Неда Арнерић..
Уз главне глумце било је и стотинка статиста из Бора.
Јон Мирт
      

 следи наставак







 FELJTON 

  
                                                 SREDJIVANJE DNEVNIKA  III    
                        СРЕЂИВАЊЕ  ДНЕВНИКА 3 


32.           Бор град без реке
           УЛИЦА МОШЕ ПИЈАДЕ У БОРУ ДАЊУ САОБРАЋАЈНИЦА 
          НОЋУ  ШЕТАЛИШТЕ 
          НАЈВЕЋУ КОРИСТ ИМАЈУ ВЛАСНИЦИ КАФИЋА И ПРОДАВЦИ СЛАДОЛЕДА

Главна улица Моше Пијаде у Бору,дању је једина саобраћајница за путничка возила ,а ноћу је  велико шеталиште.
Тако Борани,деле судбину оних градова који немају реку.
Дудуше Бор,индустријски град са 4о хиљада становника,има реку,али она је искоришћена за  градски индустријски  колектор и налази се испод града .
Тако је  Боранима преостало да за своје  шеталиште изаберу  једину улицу,која   служи за улазак у стари центар града.У току лета она је затворена од 19 до 23 сата .
У ове спарне летње дане,када темепература достигне и 3о степени,на улицу се сјати  старо и младо. Сви они који нису  отпутовали на годишњи одмор,или пак за то немају могућности. И језеро које   је само 18 километара од града за неке је далеко За њих је ноћна шетња улицом  Моше Пијаде, најбољи  летњи провод,а за најмлађе најбоље место за вожњу  ролера .Корист имају,власници  продавница и кафића ,као   и  продавци сладолед
Јон Мирт

 следи наставак