субота, 19. јануар 2019.




 FELJTON 


  
                          SREDJIVANJE DNEVNIKA  III    
               СРЕЂИВАЊЕ  ДНЕВНИКА 3 






38.  Тимочка крајина на длану
       ДУНАВ  ВЕЧТИ  ИЗАЗОВ
       Европска недеља у Бриселу


 
Само у Србији ,почев од Доњег Милановца, преко Кладова, Ђердаапа, Голупца,  Београда и Војводине,  све до мађарске границе, Дунав је богат културно историјским споменицима, и  градовима који су све више привлачни, како за туристе,  тако и за стране инвеституре То је потенцијал  који је за  свако  време био највећи изазов, и  до сада није у потпуности  искоришћен Свеукупна европска интеграција ,и друштвена транзиција подразумева другачије организовање, чуло се на Конференцији подунавских земаља,градова И региона у Бриселу.
Привредне,научне,културне и историјске потенцијале  Тимочке крајине, презентовала је Регионална организација за развој Источне Србије,коју је предводио Дејан Јовановић, из Министарства економије и регионалног развоја..
Презентовање  програма, наставиће се на ЕВРОПСКОЈ НЕДЕЉИ која данас почиње у Бриселу.
Јон Мирт
 
 sledi nastavak 



 .............





 FELJTON 



  
                            SREDJIVANJE DNEVNIKA  III    
               СРЕЂИВАЊЕ  ДНЕВНИКА 3 





          37.              До сада невиђена  манифестација
           НОЋ ГЛАДИЈАТОРА У БОРУ
           Пријављено десетак бораца


 

Велика спортска дворана,рекреационог центра МЛАДОС у Бору,која може да прими и до 3000 гледалаца,ове недеље ће по први пут бити борилиште  гладијатора 21.века.
За 5.октобар под називом  УЛТИМАТЕ ФИГХТ У КАТЕГОРИЈИ ИФББ  најављена је НОЋ ГЛАДИЈАТОРА.
Око десетак  најхрабријих,најјачих и,највештијих,али по свој прилици    и најратоборнијих младих љхуди из Србије, пријављено је за  борбе.
Овакве бирбе  до сада нису виђене, кажу љубитељи, бокса и  екстремних спортова,биће занимљиво, видети те младе људе како се боре, као стари римски гладијатори.
Како ће оне изгледати, и како ће се гладијатори 21.века, борити. Да ли за престиж, за голи живот или за  велка  нов;ана средства,то за сада нико не зна.
Али судећи по  најављеним спонзорима за  модерне гладијаторе  постоји велико интересовање.
Спонзор  борбе гладијатора је  Скупштина општине Бор.
Подсетимо пре, неколико година, Бор је такође био  домаћин власницима паса који су се  борили на жиовот и смрт.
Јон Мирт

       sledi nastavak


 ..............





 FELJTON 



  
                          SREDJIVANJE DNEVNIKA  III    
               СРЕЂИВАЊЕ  ДНЕВНИКА 3 





      36.    Изабрана  светска чуда у Србији

      ПРВА ДРИНА
      ПРВИ КАЛЕМЕГДАН
       Изабрали читаоци  Политикиног магазина


 
Највеће чудо природе је Дрина са врелом,вековна граница истока и запада,а највећи грађевински подухват је Београдска тврђава, некада главно војно упориште  Београда, а данас највећи и најлепши парк у престоници, то је  одлука жирија читалаца ПОЛИТИКИНОГ МАГАЗИНА, која је саопштена  после месец и по дана гласања ,на јучерашњем  еминентном скупу, уз присуство министра културе Србије Небојше Брадића , туризмиолога и новинара Србије  на Феликс Ромулијани код Зајечара.
Друго место по атрактивности  и мишљену  читалаца у области чуда природе заузела је Ђавоља варош,трећи је Национални парк Тара, а потом следе Ђердапска клисура,Капије кањона Вратне и Фрушка гора.
Друго место од грађевинских објеката припало је Шарганској осмици,треће Студеници, потом следе Гамзиград, Високи Дечани, Храм Светог Саве и Градска кућа у Суботици.
Изабрана  чуда  Србије биће представљена  у посебној публикицији која ће бити објављена  ускоро.
 Јон Мирт
 








sledi nastavak