субота, 11. јул 2020.

 VAŠI  KOMENTARI NA  FELJTON PRVIH PEDESET GODINA  RADIO  BORA
 
 









 
 
 
 




ПОЧЕТКОМ 2020.ГОДИНЕ ОВАЈ РУКОПИС ЈЕ  ОБЈАВЉЕН  У ЕЛЕКТРОНСКОЈ ФОРМИ НА ПОРТАЛУ ,,УНИВЕРЗУММ,, У  50 НАСТАВАКА И ИМАО ЈЕ БЛИЗУ 10.000 ПРЕГЛЕДА.

НЕКИ ЧИТАОЦИ СУ ОСТАВИЛИ  ЗАБЕЛЕЖЕНА СВОЈА  МИШЉЕЊА

 

*

Добаар текст на ову тему.Баш ћу да читам даље .Одлично  урађено, само што се нисам  расплакао сетио сам се лепих дана и вечери из прошлости Бора, које сам провео уз овај радио, који је увек имао добру  народну музику из овог краја, да не кажем влашку музику, а пратио је и  хитове забавне музике, Жика је  био најбољи музички уредник.  Драги, Жикин  школски друг.

*

 Док сам  слушао, уз лепу  музику, увек  сам  имао утсак  како  директно  гледам  израстање  и сазревање  Радио Бора, у педесетогодишњака.Израстање  које траје, данима, и ноћима  пуних педесесет  година од  Бора па широм  тимочке крајине и Србије, све ми се чини да сам и  ја такао рстао, растао! Ово је чист пример хронике приповедачке документарне прозе о једној радио станици, њеним радницима, суграђанима и пријатељима.

Хвала ти Јоване, твој  пријатељ СЛАВКО!

*

Браво, брате Јово, за овако лепе речи, као да си писао једном живом бићу, које  се креће у сваком  дому овог града, па и шире... а како да се набави ова књига, ако је ШРИФ штампа- Андреја !!!!!!!!

*

Све је ок, само си га много дотерао, изгледа невероватно, као да си све измислио.Нема ништа од онога што је било проблема, афера, о томе ништа, а .. не смеш да зуцнеш, нећу да се именујем када  ти већ знаш ко је ово писао.

..*

Чика Јово, много ти то идеализујеш, ми смо се много ту  играли и зезали, а ти и Жика сте нам све то праштали. Тај клинац што је глумио главног уредника био је  Иван Крстић, сада новинар РТС другог, програма. Славица из МПР.

*

Јесте, тај клинац што је глумио главног уредника био је ИВАН КРСТИЋ

*

А зашто не могу да се коментаришу остале рубрике овог фељтона. Ја на пример сам хтео око емисије Мало појачај радио. Па ја сам из те емисиеј израстао у великог коментатора, код моје жене, тако ми деца кажу, много коментаруишем као да сам ишао у школу Мало појачај радио.... Иван

*

Невероватно! Борба за капитал занемарује било коју врсту људскости! Нови светски поредак обија нам се и од главе и од душе и !

 

*

Митре мораш да нагласиш да је Радио Бор једини опстао у тимочкој крајини п и шире, а пример Радио Ниш га нема па Радио Зајечар.Срђан, несуђени  новинар у  дијаспори.

*

Jоле, допада ми се овај фељтон то је прави документарни роман о Р.Бору, где је главни јунак Радио.Све оно што се догодило у протекло време ја сам се подсетио на то,, има много догађаја за које нисам знао. Највише ми се допада прича о твојим  козарцима, колико сте били радознали и несташини, ааа. Не знам зашто је онај Ђура из општине онолико писао о општини и радио Бору, за Рената ми је јасно, њега сам слушао и не знам где је сада. Има још нека питања, али ни

је важно. А што не даш то преко радио Бора да иде. Ваш стални слушалац Славче, твој другар и

ајд сад нећу много да те хвалим...AЛИ СТВАРНО ЈЕ ДОБРО, ПОЗДРАВ...

*

Постојати оволико година, значи вредети толико, али слушати педесет година Радио Бор, значи  веровати му и  дозвољавати му да ти  пуде  свакодневни  гост,  то  је био и остао   Радио Бор,  у то нас  уверава и овај  Јовин Фељтон, није то фељтон, то је  романчина о  Радио Боруи о нашем  времену, али како сада стваро стоје  то је наше највеће невреме, наше  генерације, која  је ипак у пропадању, али се не дамо.Поручује  деда   Столе  Тодоровић,  рудар, који је  бушио  девети  хоризонт  борске  јаме....

*

Ајде да видим, хоћеш ли ово да објавиш.Много си ти то идеализовао, а као да је  све било баш тако, а ни речи о вашим   свакодневним  редакцијским свађама, швалерацијама, препиркам, дрогирантима и другим работама ааа.Чекаш да то неко други уради, ето ја могу јел сам био  ваш   хонорарни сарадник и све знам, али нећу ништа да васм кажем када ви све знате  боље од мене.